Herinneringscollage aan overledene

Max. 1 persoon

1x

2,5 uur

€ 195,-

De cursus vindt plaats op:

Op afspraak

Cursusomschrijving

Een herinneringscollage is een collage die je maakt vanuit je intuïtie waarbij je degene die is overleden in je gedachten neemt.

Door het maken van een collage maak je weer bewust contact met de overledene en daarmee met je liefde  maar misschien ook je verwarring of boosheid. Of je komt in contact met  onafgeronde zaken. Door het maken van een collage kun je hierin een stap zetten.

Een collage kun je vasthouden en naar te kijken

De meerwaarde van een collage is dat je die met je eigen handen hebt gemaakt, deze kan vasthouden en dat je ernaar kunt kijken. Met andere woorden, het is een betekenisvol beeld en werkt helend en louterend.

Wat ga je doen?

Het maken van een herinneringscollage duurt gemiddeld 2,5 uur. Hierdoor krijg je ook echt de kans om contact te maken met jezelf, de overledene en alle gevoelens die daarbij loskomen. Om vervolgens aan de slag te gaan. Je bent compleet vrij om het op je eigen manier vorm te geven. Ik help je met name met de technische handigheden en wanneer nodig, als ik merk dat je vastloopt, geef ik je een zetje. Het is jouw compositie en het wordt een collage waarmee jij je volledig kunt verbinden.

Ik werk met een vaste maat karton (12,7 x 20,4 cm). Mijn ervaring is dat mensen hierdoor worden uitgenodigd om keuzes te maken wat wel en niet op de collage mag komen. Wanneer je klaar bent heb ik een beschermende hoes, zodat de collage mooi blijft.

De voorbereiding thuis

Ter voorbereiding zal ik vragen om meerdere foto’s mee te nemen van de overledene. Hierdoor ben je als het ware al een beetje op weg naar het maken van een herinneringscollage.

Het maken van een herinneringscollage is een individuele workshop.

Het is ook mogelijk om met meerdere gezinsleden herinneringscollages te maken. Neem contact op dan maak ik een offertevoorstel op maat.

Ik ben lid van de vereniging van herinneringsspecialisten.

Aanmelden

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden. Door op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.