Verlies & Rouw

Begeleiding bij verlies & rouw

Als je te maken krijgen met verlies en rouw, doet dat beroep op je veerkracht, het gaat met vallen en opstaan. Soms merk je dan echter toch dat je vastloopt, dat je alleen bent komen te staan met je verdriet. Je slaapt slecht, bent emotioneel, depressief of somber, voelt spanning of moeheid. Je bent sterk in analyseren en oplossen maar bent misschien het contact met je gevoel en je lijf verloren. Woorden zijn dan niet meer toereikend. Samen kijken of we een andere manier kunnen vinden om daarmee om te gaan.

Kantelpunten in je leven

Verlies en rouw zijn onderdelen van het leven. We worden geboren en daarna maak je heel veel verliezen mee, waar we meestal niet echt aan willen. Denk aan het verlies van je partner, je ouders of je kind-zijn, verlies van of in werk, van je gezondheid, je onsterfelijkheid, verlies bij scheiding, of de regie bij een burn-out of depressie. 

Maar al te vaak stappen we daar te gemakkelijk overheen. Alsof je niet ongelukkig mag zijn. ‘Zit je daar nou nog mee?’, vragen mensen om je heen, alsof het er niet mag zijn. En dat is een misvatting, want juist dit zijn kantelpunten in je leven. Momenten waarop je je leven een andere richting krijgt. Je voelt dan ook vaak dat het oude niet meer voldoet. Daar hoort een heel stuk rouw bij. 

In contact met jezelf

Pijn vermijden we graag, door dit uit de weg te gaan of onszelf bezig te houden. Dat helpt een tijdje…… Juist door contact te maken met het verdriet, het ongemak, de pijn, kom je weer in contact met jezelf. Daar kun je ontspannen en wordt het eindelijk stil. Vanaf daar wordt het makkelijker, komen de woorden en ontdek je dat je het eigenlijk zelf wel weet. Tijdens mijn begeleiding breng ik je daar op een zachte manier naartoe, waarna je weer kunt vertrouwen op je innerlijke wijsheid. ‘Nicole heeft me, na het verlies van mijn dochter, geholpen weer in verbinding te komen met mijn gevoel en alle emoties die hierbij horen. Niet meer wegvluchten, wat me lange tijd uitputte, maar weer volop in het leven staan.

Door Nicole’s oprechtheid en puurheid, haar luisterend oor en rustige benadering voelde ik me meteen op mijn gemak, gezien en gehoord.

Nicole heeft me laten zien om vanuit mijn gemis contact te maken met mijn verlangen. Om de woorden uit te spreken die voor mij zo belangrijk en helend waren, maar ook de handelingen te doen waar ik toen niet in de gelegenheid voor was. Ik heb de angst voor de enorme pijn en verdriet in de ogen gekeken, en ben weer liefde gaan voelen, met alle emoties die daarbij horen. Zo ben ik me weer mijn bewust geworden van mijn levenskracht…

Ontzettend bedankt Nicole, voor jouw integere manier van Zijn en begeleiding door dit proces.’

Alles mag er zijn

Tijdens de begeleiding gaan we vorm geven aan jouw verlies, zodat je niet alleen in het denken blijft. Daardoor maak je het zichtbaar, contact met je gevoel en je innerlijke kracht. Ik vind het daarbij heel belangrijk dat alles er van jou er mag zijn. Verdriet, boosheid, verlangen, alles waar we bang voor zijn. Alleen zo kun je jezelf zijn, voorbij alle rollen en maskers die we dragen in het dagelijks leven. Dat proces is voor iedereen anders. Ik volg daar dan ook jouw behoefte in. 

‘Mensen willen vaak de oude worden, maar heel vaak word je niet meer de oude: je wordt een nieuwe zelf. Het gaat er juist om dat je jezelf leert kennen met je grenzen, je ware ik, in plaats van de streber of de perfectionist. Je moet gaan leven en luisteren naar jouw plattegrond, jouw eigen gebruiksaanwijzing, jouw verlangens.

 

105,-* per sessie
  • intakegesprek binnen 2 weken
  • tussentijdse ondersteuning
  • afspraken inplannen naar eigen behoefte
  • * LET OP: sessies worden NIET vergoed door de verzekeraars

Je leert te vertrouwen op je eigen wijsheid, kennis, intuïtie en op de signalen van je lijf.

De psychologische begeleiding richt zich op de oorsprong van je blokkades en denk- en gedragspatronen. En op het aanleren van ander gedrag, door te reflecteren en oefenen. Er is aandacht voor je veerkracht om met veranderingen en stressvolle situaties om te gaan. Je leert te vertrouwen op je eigen wijsheid, kennis, intuïtie en op de signalen van je lijf.

Met wat voor soort vragen kun je bij mij terecht?

  • rouw door overlijden of scheiding, verlies van werk of gezondheid
  • burn-out, overspannenheid
  • omgaan met gevolgen van kanker/ziekte
  • zingevingsvragen

Meer informatie of een afspraak maken?