OVER NICOLE

OVER MIJ

Al jarenlang werk ik met veel plezier als Arbeid- en Organisatie Psychologe. In de periode dat ik werkzaam was binnen de arbodienstverlening merkte ik dat niet voor iedereen de gebruikelijke modellen en theorieën behulpzaam waren in hun zoektocht. 
 
In diezelfde periode viel ik voor de deur van mijn huis flauw, op Sinterklaasavond. Eerdere signalen negerend (uitgeput, gespannen, piekeren, verkrampt, verstrikt in “moet” dingen, spierpijn etc). Als mijn hoofd het alleen voor het zeggen had gehad, dan was ik, bij wijze van spreken, uiteindelijk met mijn hoofd tegen de muur gelopen en dood neergevallen. Nu gaf mijn lijf een duidelijk signaal af: het is genoeg! 
 
Tijdens mijn herstel heb ik geleerd om verder te kijken dan de ratio, mijn hoofd en denkpatronen. Maar om juist contact te maken met mijn gevoel: Wat wil ik niet aankijken? Wat vind ik lastig? Wat wil ik niet voelen? Waar wil ik niet zijn? Waar kan ik dat voelen in mijn lijf? Wat zijn mijn grenzen? Wat wil ik wel? Met andere woorden, ik leerde mijn gebruiksaanwijzing kennen. 
 
Als zelfstandige ben ik mijn rugzak gaan vullen met aanvullende opleidingen. Methoden en technieken die je uitnodigen om andere aspecten en lagen van jezelf te onderzoeken. Zoals: mindfulness, meditatie, visualisatie, lichaamsgerichte oefeningen en creatieve werkvormen. 
 
In mijn begeleiding pas ik aspecten uit beide gebieden toe en versterken ze elkaar.  
 
Wat ik bied is ruimte waarin je je veilig kunt voelen om te ontdekken wie je werkelijk bent. Waar alles van jou er mag zijn. Je twijfels, je onzekerheid, je onaangepastheid, je genieten, je gekkigheid, je rouw, je verlies, je angsten en verlangens. Een plek waar je in verbinding komt met jezelf.  Waardoor jij betekenisvolle stappen kunt zetten in je leven. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vrije tijd

Als het even kan start ik de dag met bootcampen, mountainbiken in Schoorl, yoga of zwemmen in de Noorderplas. Buiten kan ik ontspannen, alles loslaten. Genietend van de zingende vogels, de wind die langs de boomtoppen raast en de zon op mijn huid.

En daarnaast?

Daarnaast werk ik Psycholoog bij het Traumacentrum in Vorden en voor Psychologisch Adviesbureau TelusHealth.

Opleidingen

Ik heb mijn rugtas gevuld bij: 

Act-EMDR Centrum Nederland (EMDR basis, maart 2021: verdiepingscursus), BrightBlue (training verlies en rouw),  Bambu (begeleidersopleiding), SoulCollage (training facilitator), Studio Mattias (creatieve werkvormen in coaching), Inspiration Company (trainen en coachen met creatieve werkvormen), mindfulness, Bambu (jaartraining, cursus Riding the Tiger, supervisie), SIOO Opleidingen in organisatie- en veranderkunde op maat (master), UVA (arbeids- en organisatiepsychologie).

Geregistreerd als NIP Psycholoog (19981).

 

Bewust worden van je eigen gedrag, gedachten en gevoelens?