De kamers van je ziel

Max. 6 personen

6x

9:30-16:00

€ 1090,-

De cursus vindt plaats op:

6 oktober, 3 november, 1 december 2019, 2 februari, 1 maart en 5 april 2020.

Cursusomschrijving

Wil jij meer in contact zijn met je ziel? Met je hart en je lijf? Wil je vol in het leven staan?  Dan is de cursus De kamers van je ziel iets voor jou.

Maar wat is een ziel, jouw ziel?…..Het voelt zo ongrijpbaar en mysterieus.  “Wat bezielt jou?” Als ze dit vragen, dan willen mensen graag weten wat je passies, verlangens of dromen zijn. Als er boos wordt geroepen: “Wat bezielde je?” en je kijkt naar de puinhoop achter je, dan heb je iets gedaan wat ze niet hadden verwacht.

Maar de ziel wil en vertelt je meer als je bereid bent en de tijd neemt om te luisteren. De ziel wil vooral zijn, met alles erop en eraan. Met je “mooie” kanten en je minder fraaie kanten. Het zoekt balans hiertussen. Te veel van het een of het ander, brengt onrust waardoor je gaat zoeken naar de oorzaak. Dit doen we vaak met ons verstand, door de situatie te analyseren of te relativeren. En daar kun je niet altijd of slechts een deel van het antwoord vinden.

De kamers van je ziel

Ik heb bij de opzet van de cursus gekozen voor het symbool huis. Het huis staat, volgens de dromenuitleg, voor je ziel, je eigen zelf. Hoe ziet jouw huis (ziel) eruit? Is het groot huis of klein? Zitten er veel ramen in zodat al het zonlicht binnenvalt en je wijds naar buiten kunt kijken? Hoeveel kamers heeft het? Zijn er verborgen kamers?

Een huis heeft verschillende ruimtes zoals een huiskamer, een slaapkamer, een keuken, een zolder, een kelder etc. Deze kamers staan symbool voor de verschillende aspecten van je ziel. Wat wil je graag bewaren, op zolder? Wat kun/wil je niet loslaten? Waar ben je bang voor?  Wat ligt er allemaal in de kelder? Wat is het dat het daglicht niet kan verdragen in jouw ogen? En de huiskamer, waar we onze trofeeën neerzetten of de mooiste foto’s ophangen van dierbaren. Waar ben jij trots op? Naar wie kijk je op?

Op allerlei verschillende coachende en creatieve manieren ga je deze aspecten van jezelf onderzoeken. Daarnaast gebruik ik visualisaties, meditatie en lichaamsgerichte oefeningen.

Elke bijeenkomst ga je aan de slag met één van de kamers.

Wat geeft deze cursus je?

  • inzicht in en waarderen van je unieke aspecten
  • ontwikkelen van je intuïtie
  • bezinning
  • herkenning en erkenning van
  • ruimte om ervaringen te delen
  • de veiligheid van een kleine groep (4-6 cursisten)

De cursus kost €1090 voor 6 dagen. Dat is inclusief btw, lunch, materiaal, koffie en thee.

Je kunt je aanmelden tot 25 september 2019. Wil je eerst kennismaken, de ruimte zien waar we werken, maak dan een vrijblijvende afspraak.

 

Aanmelden

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deze website gebruikt functionele en analytische cookies om je een optimale bezoekerservaring te bieden. Door op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website ga je hiermee akkoord.